„Ал Кайда“ зове за атаки срещу САЩ заради решението на Тръмп

„Ал Кайда“ направи призив към последователите си по целия свят да осъществяват атаки срещу обекти, от голямо значение за САЩ, съюзниците им и за Израел. Това е провокирано от направеното изявление на президента Тръмп да признае Йерусалим като столица на Израел, пише Актуално.

„Ал Кайда“ направи изявление в медията „Ас Сахаб“, което съдържа призив за започване на свещена война срещу Америка, която е „съвременен фараон, потискащ мюсюлманите. За целта терористичната организация съветва да се атакуват важните интереси на САЩ, както и техни съюзници по целия свят.

!!!ВЛЕЗТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ СВЕТА ЧРЕЗ ГОВОРИЛНИК ЧАТ СЕГА!!!

Ще припомним, че през лятото Сенатът прие резолюция, с която се дава право на вашингтонската администрация да приведе в изпълнение закона за преместването на посолството на САЩ в Йерусалим до 31 май 1999, който е гласуван още през 1995 г.

Предишните президенти отлагаха прилагането на този закон с обяснението, че е необходимо статутът на Йерусалим да бъде определен по време на диалог между палестинци и израелци. Този статут е причината за разногласия в общността. Палестинците настояват източната част на града да бъде техен център, а според Израел Йерусалим е „единна и неделима“ нейна столица.

!!!ВЛЕЗТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ СВЕТА ЧРЕЗ ГОВОРИЛНИК ЧАТ СЕГА!!!

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: