Бебе от ембрион, замразен преди 24 години е родено от 26 годишна американка

Рекорд в световната практика по инвитро отбелязаха в САЩ. Здраво момиченце е било родено през ноември в щата Тенеси от може би най-дълго съхранявания ембрион в историята.

Бебето на практика било заченато преди 24 години и веднага замразено като ембрион, а тази пролет ембрионът бил размразен и дарен на 26-годишната Тина Гибсън, която е вече щастлива майка на едномесечната Ема, съобщава Би Би Си.

„Осъзнавате ли, че съм само на 25? С този ембрион можеше да сме най-добри приятелки, ако беше роден тогава“, коментирала младата майка, когато през март разбрала каква е историята на бебето, което ще износи. Това обаче нямало значение: „Просто исках бебе, не ме интересуваше дали ще е световен рекорд“, казва Гибсън сега пред Си Ен Ен.

!!!ВЛЕЗТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ СВЕТА ЧРЕЗ ГОВОРИЛНИК ЧАТ СЕГА!!!

Ембрионът бил дарен от анонимно семейство от САЩ през октомври 1992 г. в Националния център за донорство и като много други – съхранен, докато не бъде пожелан от друго семейство, което не може да зачене по естествен път. В Центъра наричат бебетата като Ема Гибсън „снежни бебета“, точно заради дългото време, което прекарват в специалните камери. Досега обаче никога не е използван толкова стар.

Тина и съпругът й Бенджамин Гибсън се обърнали към националния център за ембриони, защото заради муковисцидоза мъжът има проблем с фертилността. „Ема е истинско чудо! Мисля, че изглежда перфектно за човек, който е прекарал толкова време на студено“, шегува се младият баща.

!!!ВЛЕЗТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ СВЕТА ЧРЕЗ ГОВОРИЛНИК ЧАТ СЕГА!!!

Източник: Дневник

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: