Бебе от ембрион, замразен преди 24 години е родено от 26 годишна американка

Рекорд в световната практика по инвитро отбелязаха в САЩ. Здраво момиченце е било родено през ноември в щата Тенеси от може би най-дълго съхранявания ембрион в историята.

Бебето на практика било заченато преди 24 години и веднага замразено като ембрион, а тази пролет ембрионът бил размразен и дарен на 26-годишната Тина Гибсън, която е вече щастлива майка на едномесечната Ема, съобщава Би Би Си.

„Осъзнавате ли, че съм само на 25? С този ембрион можеше да сме най-добри приятелки, ако беше роден тогава“, коментирала младата майка, когато през март разбрала каква е историята на бебето, което ще износи. Това обаче нямало значение: „Просто исках бебе, не ме интересуваше дали ще е световен рекорд“, казва Гибсън сега пред Си Ен Ен.

!!!ВЛЕЗТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ СВЕТА ЧРЕЗ ГОВОРИЛНИК ЧАТ СЕГА!!!

Ембрионът бил дарен от анонимно семейство от САЩ през октомври 1992 г. в Националния център за донорство и като много други – съхранен, докато не бъде пожелан от друго семейство, което не може да зачене по естествен път. В Центъра наричат бебетата като Ема Гибсън „снежни бебета“, точно заради дългото време, което прекарват в специалните камери. Досега обаче никога не е използван толкова стар.

Тина и съпругът й Бенджамин Гибсън се обърнали към националния център за ембриони, защото заради муковисцидоза мъжът има проблем с фертилността. „Ема е истинско чудо! Мисля, че изглежда перфектно за човек, който е прекарал толкова време на студено“, шегува се младият баща.

!!!ВЛЕЗТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ СВЕТА ЧРЕЗ ГОВОРИЛНИК ЧАТ СЕГА!!!

Източник: Дневник

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: