Бивш футболист стана кмет

Тбилиси

Столицата на Грузия си има нов кмет, познат на спортните фенове

 

Стана ясен победителя на провелите се избори за кмет в грузинската столица. Бившият капитан на националният отбор на страната Каха Каладзе ще ръководи Тблиси в следващите 4 години.

Каладзе игра в Европа дълъг период от време, което го направи популярен за феновете на футбола. Запомнящ бе неговия престой в италианския гранд Милан, където на два пъти спечели Шампионска лига. Подвизавал се е още с екипа на местния Динамо Тбилиси, както и с този на киевския Динамо.

На 39 години, обаче, той ще изпълнява една доста по-различна и отговорна задача. След преброяването на бюлетините стана ясно, че той е събрал малко над 51% от гласовете на местните граждани. В политиката Каладзе ще бъде запомнен с критиките си към бившият президент на страната, както и с поста си министър на енергетиката, който изпълнява от 2012 година.

 

Могат ли бивши спортисти да се справят с политическите задачи ?

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: