Биткойнът отново поскъпва

Курсът на биткойна се покачи с над 10 на сто за едно денонощие, нараствайки с повече от една трета спрямо спада под 12 000 долара миналата седмица.

Днес в 4.45 часа по Гринуич се котираше за окото 15 049 на люксембургската борса Битстамп (Bitstamp).
В петък най-известната криптовалута изгуби близо 30 на сто от стойността си до 11 159,93 долара, след като миналата неделя доближи прага от 20 000 долара.

Най-известната криптовалута в момента е обект на интензивни спекулации и котировките й скочиха стремглаво от средата на ноември спрямо 1000 долара в началото на годината, припомня АФП.

За разлика от долара или еврото това платежно средство не се издава от централни банки, а се „копае“ – т. е. създава се децентрализирано чрез компютри, използващи сложни алгоритми.

Банките критикуват липсата на прозрачност при определянето на цената му. Управителят на японската централна банка Харухико Курода вчера определи главозамайващия му скок като „анормален“.

!!!ВЛЕЗТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ СВЕТА ЧРЕЗ ГОВОРИЛНИК ЧАТ СЕГА!!!

Източник: Дневник

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: