В центъра на Ростов на Дон е избухнала експлозия

В центъра на град Ростов на Дон, недалеч от училищe е имало експлозия, в която е пострадал човек, открил самоделното взривно устройство.

Взрив на центъра на Ростов на Дон

Съобщението е от ТАСС и се позоваване на източник в правоохранителните органи в региона. Инцидентът е станал около 07:00 московско време, недалеч от училище. „По предварителни данни, пострадалият  човек е с отрязани пръсти на ръката“ – каза говорителят.

От министерството става ясно, че източникът на експлозията е самоделно взривно устройство. „В около 6.30 часа мъж без постоянен адрес е намерил пакет и е решил да провери съдържанието му, включително и фенерче, което се е намирало в него“, обясни представител на националната гвардия. Съгласно думите му, при включване на фенерчето е задействано взривно устройство, което е отсякло ръката на мъжа.

В момента  на мястото работят  разследващи следователи, съобщи старши помощник-началник на Комитета на региона Ростов, Галина Гагалева. Други подробности по инцидента не се съобщават.

Според източника  „РИА Новости“ експлозията е ранила чистач, почистващ територията. В момента мястото на произшествието е отцепено, учениците не са пуснати в сградата.

Шефа на комисията „Дума на сигурност и противодействие на корупцията“ Василий Пискарев („Единна Русия“) подчерта, че  „все още не е напълно ясно какво точно се е случило в Ростов, версиите може да са различни, включително и хулиганство“. Депутатът гарантира, че са взети всички необходими допълнителни мерки за засилване на сигурността.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: