В центъра на Ростов на Дон е избухнала експлозия

В центъра на град Ростов на Дон, недалеч от училищe е имало експлозия, в която е пострадал човек, открил самоделното взривно устройство.

Взрив на центъра на Ростов на Дон

Съобщението е от ТАСС и се позоваване на източник в правоохранителните органи в региона. Инцидентът е станал около 07:00 московско време, недалеч от училище. „По предварителни данни, пострадалият  човек е с отрязани пръсти на ръката“ – каза говорителят.

От министерството става ясно, че източникът на експлозията е самоделно взривно устройство. „В около 6.30 часа мъж без постоянен адрес е намерил пакет и е решил да провери съдържанието му, включително и фенерче, което се е намирало в него“, обясни представител на националната гвардия. Съгласно думите му, при включване на фенерчето е задействано взривно устройство, което е отсякло ръката на мъжа.

В момента  на мястото работят  разследващи следователи, съобщи старши помощник-началник на Комитета на региона Ростов, Галина Гагалева. Други подробности по инцидента не се съобщават.

Според източника  „РИА Новости“ експлозията е ранила чистач, почистващ територията. В момента мястото на произшествието е отцепено, учениците не са пуснати в сградата.

Шефа на комисията „Дума на сигурност и противодействие на корупцията“ Василий Пискарев („Единна Русия“) подчерта, че  „все още не е напълно ясно какво точно се е случило в Ростов, версиите може да са различни, включително и хулиганство“. Депутатът гарантира, че са взети всички необходими допълнителни мерки за засилване на сигурността.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: