Едва не заклаха радиоводеща в студио

Водещата Татяна Фелгенгауер от радио „Ехото на Москва“ бе ранена тежко от нахлул в редакцията въоръжен мъж. БТА съобщава, че водещата е била ранена в гърлото. Нападателят е задържан и вече е в полицията.

Медиците са категорични, че живота на радиоводещата е извън опасност, но все пак състоянието й е тежко. Мъжът, който нахлул изненадващо в студиото, намушкал водещата във врата. Тя незабавано е откарана в болница, а нападателят е бил задържан от охраната в радиото и предаден на полицията.

Според направеното изявление на полицията, нападателят не е гражданин на Русия, самолиността му се пази в тайна за момента. Споменава се само, че е 48 годишен.

От „РИА Новости“ твърдят, че става дума за израелски гражданин на име Борис Гриц, който от дълго време живее в Беершеба, Израел. Информациата все още не е потвърдена от властите.

Полицията твърди, че журналистката е атакувана заради лично отношение, но мнозина не са съгласни с тази теза. Все още никой не споменава нищо за работата й и дали има тя е провокирала нападението.

От охраната казват, че нападателят изглеждал неадекватен. От източник на „Интерфакс“ става ясно, че мъжът ще бъде подложен на психиатрична експертиза, за да преценят дали е вменяем.

Татяна Фелгенгауер е заместник-главен редактор на радиото, което е обявено за единствената независима радиостанция в Русия. Критиките, които непрекъснато валят от ефира на радиото, често вбесяват правителството. Друга известна жирналистка от същата медия избяга от Русия миналия месец след осъществен палеж на автомобила й.

 

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: