Една рок легенда не успя да довърши турнето на живота си

Световните информационни агенции съобщиха за смъртта на рок легендата Том Пети, на 66 годишна възраст. Семейството му също потвърди тъжната новина.

Според достоверни източници, смъртта е обявена официално в понеделник, 02.10.2017 г, вечерта в Лос Анджелиска болница, където е бил откаран от дома му в Малибу. Той е бил намерен в безсъзнание след претърпян масивен инфаркт, пише dariknews.bg.

Когато е намерен в дома си, Пети е бил без пулс и без никакви признаци на живот. След като опитите за реанмиране не дали резултат, системите за обдишване била спряна.

Кариерата на Пети е неразривно свързана с групите „Хартбрейкърс“ и „Травълинг Уилбърис“. С „Хартбрейкърс“ дори стартираха турне, посветено на 40-ата си годишнина в САЩ. През месец ноември трябваше да изнесат два концерта в Ню Йорк.

Пети и Heartbreakers за пръв път се качват на крилете на славата през 70-те години на миналия век. Както в тази група, така и като соло изпълнител, Пети имаше редица хитове през десетилетията, включително „Free Fallin“, „American Girl“ и „I Will Not Back Down“.

Пети е роден в Гийнсвил, Флорида и се захваще с рокендрол още на 11-годишна възраст, когато вижда суперзвездата Елвис Пресли.

Пети се присъединява към първата си група, The Sundowners, в гимназията на 14-годишна възраст.

След като влиза в спор с барабаниста на бандата, Пети се оттегля и се присъедини към групата, наречена The Epics, в която е и Том Лиадън, брат на китариста на оркестъра Бърни Лийдън.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: