Елена Поптодорова с разтърсващо интервю

Eлена Поптодорова с разтърсващо интервю
Eлена Поптодорова с разтърсващо интервю

Елена Поптодорова с ексклузивно интервю пред Нова Телевизия

На 12 март бе излъчено разтърсващо интервю с нашия бивш посланик в САЩ, Елена Поптодорова. Поводът за него бе единствено скандалът, който се раздуха с „откраднатия“ крем от магазин в безмитната зона на летището във Варшава.

По-голямата част от интервюто с г-жа Поптодорова бе излъчено на 12 март по Нова Телевизия. Тъй като бившият ни посланик имаше какво още да коментира по случая и не само, интервюто продължи и след определеното време.

В първата част на интервюто си, Поптодорова изрази възмущението си от спекулациите по неин адрес и използването на невярна информация за факти от случая и от личния ѝ живот. Тя дори дала идея на журналистите да озаглавят интервюто „Жертвите на задкулисието“.

От казаното след прекъсване на телевизионното излъчване на интервюто, става ясно, че г-жа Поптодорова е убедена, че целият случай с нея се раздухва и опорочава от точно определени бизнес групировки, които не се подчиняват на закона и не са получили така желаната от тях легитимация в САЩ.

Тя споделя, че е обичала работата, която имала във Варшава и не е имала никакви амбиции за политическа кариера. За съжаление е трябвало да подаде оставка, за да не опетни организацията, към която работи. Решението за оставка е било лично нейно и никой не е упражнявал натиск над нея в тази насока. Може дори да докаже думите си с документи.

Г-жа Поптодорова опроверга и твърденията на някои медии, че има някакво психическо заболяване. Тя категорично заяви, че е клинично здрава и не се е налагало да се лекува в клиники, както се твърдеше от някои медии. Тя е убедена, че всичко е скалъпено, с цел да бъде накарана да мълчи за въпроси, които засягат авторите на очернянето ѝ. Интересно е твърдението ѝ, че всички ‚сведения“ за нея били дадени от бивши служители на ДС.

С много горчивина в душата бившият ни посланик в САЩ каза, че е направила максимално за държавата. Нейна е заслугата за създаването на Асоциацията на българските училища в САЩ, Корпуса на почетните консули и др. Никога не е ощетявала държавата, а е давала всичко от себе си и ще продължава да го прави, ако България пожелае.

Тя сподели как майка ѝ е реагирала на чутото. Възрастната жена я подкрепила и изказала убедеността си, че ще издържи и сега.

В края на разговора Елена Поптодорова беше вече значително по-спокойна и си обеща да намали темпото, да не смята, че всичко трябва да направи тя сама.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: