ЕС без намеса по въпроса Каталония

Каталония

Европейският съюз отказа да участва в преговорите между Мадрид и Каталония

Конфликтът, който се разраства в Испания, не е в плановете на Европейския съюз. На срещата в Брюксел този четвъртък това е била една от основните теми, които са били разглеждани. Повечето представители на страните-членки, обаче, са заявили, че не искат да се намесват и да вземат страна по въпроса.

Ръководителят на Европейския съвет Туск заяви, че ЕС няма да участва в преговорите между двете страни. Това не влизало в плановете на европейската общност. Според неговите думи проблемът е вътрешен за Испания и трябва да се разреши от самата държава.

В полезрението на европейските представители попадна и референдумът, който се проведе на 1-ви октомври. Имаше остри изказвания по повод насилието, което бе упражнено от полицейските органи над гласоподавателите.

Мадрид и Каталония ще трябва сами да разрешат този проблем, който вече месеци наред присъства в основните теми на медии от цял свят.

Ще получи ли своята независимост Каталония ?

 

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: