Заместник-кметицата на Хасково: Г-жо Йончева, защо Хасково!?

Милена Трендафилова
Милена Трендафилова

Зам. – кметицата на Хасково с отворено писмо до Елена Йончева

Милена Трендафилова, заместник-кметица на Хасково, публикува отворено писмо до Елена Йончева. Г-жа Трендафилова търси отговор на въпроса защо г-жа Йончева е решила да се кандидатира от Хасково, щом като няма никакъв поглед над проблемите на региона и хората там.

Дебатът, който се проведе миналата седмица в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия, между Елена Йончева, кандидат за депутат от листата на БСП и Делян Добрев, Кандидат на ГЕРБ, определено разбуни духовете. Започнаха да се разменят реплики между партиите с лични нападки и обвинения.

Заместник-кметицата на Хасково, също подразнена от странното кандидатиране на журналистката от Хасковски избирателен район, публикува в социалната мрежа отворено писмо до Йончева. Тя иска да получи адекватен отговор на това как може един човек, който никога не е живял в Хасково и не е запознат с живота и проблемите на региона, да лобира за тези хора в Парламента. Възможно ли е i защищаваш интересите на някого, без да познаваш нуждите и проблемите му?

Писмото на г-жа Трендафилова е доста остро, но и задава въпросите, които вълнуват всеки един избирател. На хората вече им е омръзнало да се доверяват на някого, който дава невероятно красиви обещания и след като влезе в Парламента, забравя дори кой регион го е издигнал.

Зам. — кметицата изброява няколко основни неща, които са ключови и със сигурност не влизат в полезрението на кандидатката Йончева. Трендафилова приканва Йончева да отговори по какъв начин ще може да защити интересите на областта пред всички 27 съществуващи области. Според нея досега Йончева не е споменавала за тях в опорните си точки.

По-нататък в писмото Йончева е обвинена в „хвърляне на кьорфишеци“ по санирането и Делян Добрев. Според Трендафилова на територията на Община Хасково вече има 256 сдружения по програмата енергийна ефективност, нещо, с което Йончева явно не е запозната. Следва и логичният въпрос защо не е сигнализирала компетентните органи, след като има информация за кражби и злоупотреби.

Трендафилова сравнява листата на ГЕРБ в Хасково, която е само от местни хора с листата на БСП и конкретно нейната кандидатура. Интересува се за ангажиментите на Йончева към Хасково, какви са и как ще ги изпълни.

Интересно е как Елена Йончева може да съдейства за привличане на инвеститори в региона, пита се Милена Трендафилова. На неяснотите, съпровождащи кандидатурата на известната журналистка, зам. — кметицата противопостави ангажимента и заинтересоваността на Дилян Добрев. Според нея той добре познава всички общини в региона и брани интересите на всяка една от тях.

Ясно е, че писмото на дамата е емоционални и доста политически пристрастно. В този ред на мисли, дали кандидатите от местните листи, които ни обещават блага, просперитет и щастие, имат и най-малка представа какво ни вълнува и какво очакваме от тях?!?

Източник: blitz.bg

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: