Защо ескалира гладната стачка в „Български пощи?“

Броят на гладуващите в „Бълагрски пощи“ ЕАД се увеличава и обхваща все повече подразделения на държавното предприятие.

В момента 10 служители на „Български разменно-сортировъчен център“ (БРСЦ) са обявили, че се присъединяват към протеста на Златка Младенова, която на 30 юли първа обяви, че ще гладува, тъй като е лишена от парите за клас прослужено време и са спрели ваучерите за храна. Освен това, Младенова, която е лидер на организацията на синдиката „Защита“ в предприятието, поиска оставката на принципала на държавното дружество – министър Ивайло Московски, защото толерира действията на „Български пощи“, а умишлено наказва нея и съмишлениците ѝ за изразения протест срещу лошото управление.

Към стачката се присъединяват и служители в централата на „Български пощи“, които твърдят, че проблемите в дружеството са системни и не са ограничени единствено в разменно-сортировъчния център. Според стачкуващите става дума не само за ограничаване на синдикални права и преследване на непокорни синдикалисти, но също и за корупционни практики, покровителствани от ръководството на фирмата в лицето на изпълнителния директор Деян Дънешки и принципала – министъра на транспорта и съобщенията Ивайло Московски.

Участници:
Красимир Митов – председател на синдикат „Защита“;
Милена Атанасова – зам.-председател на „Защита“, експерт по колективно трудово договаряне; 

Златка Младенова – служител на БРСЦ, лидер на местната синдикална организация на „Защита“. Инициатор на стачката от 30 юли 2018 г.;
Здравко Михайлов – служител на Главно управление на „Български пощи“, председател на националната организация на „Защита“ в дружеството, включил се също в стачката;
Петър Иванов – бивш служител на „Български пощи“.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: