Земетресение с 5,2 по Рихтера!

Земетресение беше усетено рано тази сутрин окoло 6.24 ч. в България. Епицентърът на труса е бил на около 160 км южно от София, извън територията на страната, край Дойранското езеро на територията на Гърция.

 

Най-силно у нас трусът се е усетил в град Петрич, който се намира на едва 30 км от епицентъра. Земетресението е събудило жителите на града. То се усети и по високите етажи на територията на столицата.

Справка в сайта на Европейския сеизмологичен център сочи, че трусът е бил с магнитуд 5 по скалата на Рихтер, а епицентърът му е бил с дълбочина 10 км.

Няма данни за жертви и разрушения.

След този трус са последвали и по-слаби вторични, информира Агенция „Фокус“. Земетресението, което усетихме е част от поредица трусове, започнали още в 00.13 ч. българско време.

Не очакваме сериозни въздействия с елементи на разрушение. То има по-слаб ефект. Малко по-силно бе земетресението преди 5 години в Перник. Веднага след това земетресение са регистрирани поне 10-ина труса около Петрич”, обясни той пред bTV. „В София е усетено само основното земетресение. Можем да го оценим максимално като 3-та степен”, каза още той. От своя страна кметът на Петрич Димитър Бръчков заяви, че от понеделник вечерта има няколко труса. „Усетихме ги доста по-леко от сегашния. Няма постъпили сигнали нито на центъра на Спешна помощ, нито в пожарната”, поясни градоначалникът.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: