Знаете ли, че Коледната музика може да е вредна?

По време на коледните и новогодишните празници непрекъснато и навсякъде звучи коледна музика. Учени са установили, че тя може да навреди на психическото ни здраве. Коледните песни предизвикват стрес у хората, тъй като им напомнят, че трябва да купуват подаръци за близките си, а времето е ограничено, пише Офнюз.

Всички обичат Коледа и Нова година. Семействата се събират, разменят си подаръци и всеки чака своето коледно чудо. Коледната музика, обаче, звучаща от всеки търговски обект оказва вредно влияние върху човешката психика. Наред с доброто настроение, коледните мелодии предизвикват стрес. Те напомнят на хората, че трябва да побързат с подаръците и организирането на семейните тържества.

Клиничният психолог Линда Блеър споделя, че продавачите в търговските обекти, където звучи коледна музика, трудно се съсредоточават и непрекъснато искат да се изолират от чутото.

Според д-р Виктория Уилямсън, колкото и да ни харесва една музика, слушането й многократно прави слушателите отегчени от нея.

Така се обяснява и класацията за най-ненавижданите коледни песни –  на  Марая Кери All I want for Christmas is you.

Как мислите, забелязвате ли и вие подобна тенденция?

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: