Иновативна летяща кола изминава 724 километра с един резервоар

Една малка компания от Калифорния разпространи своите планове за интересна летяща кола.

Фирмата се нарича Samson Motors, а иновацията носи името Samson Switchblade.

Триколесният автомобил е снабден с 1.6-литров бензинов турбодвигател, разполагащ с мощност 190 конски сили. Максималният въртящ момент се предава на задните колела през петстепенна механична скоростна кутия. Колата тежи 794 килограма, дълга е 5.1 метра и развива скорост от 160 км/ч.

За да бъде превърната в самолет е необходимо да бъдат разгърнати крилата, които се помещават в долната част на каросерията, както и да се трансформира задната част, а карданът да бъде преместен от задния диференциал към перката. Всичко това става автоматично и отнема само три минути.

След трансформацията машината нараства до 6.2 метра, а размахът на крилата е 8.2 метра. Максималната скорост във въздуха е 320 км/ч. Колата може да лети на височина до 3 900 метра и с един резервоар да изминава 724 километра. Цената ще е $120 000.

!!!ВЛЕЗТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ СВЕТА ЧРЕЗ ГОВОРИЛНИК ЧАТ СЕГА!!!

Източник: Факти

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: