Как реагира тялото на дългото отсъствие на секса?

Въпросът колко е важен сексът за организма винаги е вълнувал хората. Специалистите не закъсняват с отговори, но в повечето случаи обаче акцентират върху отношенията с партньора, а не върху здравето на човек.

Служебни ангажименти, пътувания, деца, умора, липса на време и настроение са само част от причините, които двойките изтъкват като водещи, за да не се отдават на взаимни ласки.

Оказва се, че тялото реагира по свой начин на отсъствието на секса. Ето седем неприятни неща, които могат да ни се случат, ако в спалнята ни е прекалено тихо.

Липсата на секс съкращава живота

Липсата на секс може да съкрати живота с до 4 години, убедени са експертите. Това е вид тренировка не само за мускулите, но и за мозъка. Той произвежда вещества, които няма как да бъдат набавени на организма по друг начин. Изследвания сочат, че хората, които са спрели да правят секс, започват да забравят повече и губят тонуса си.

Боледува се по-често

Експертите смятат, че една от неприятните последици е по-честото боледуване. Според редица изследвания имунната система отслабва, ако тялото не получава секс.

!!!ВЛЕЗТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ СВЕТА ЧРЕЗ ГОВОРИЛНИК ЧАТ СЕГА!!!

Жените се сблъскват с проблеми с гърдите

Сексът е и вид превенция срещу рака на гърдата, смятат лекари. Странно, но факт – гърдите на жените стават по-малки, меки и безчувствени, ако загърбят плътските удоволствия.

Риск за мъжкото здравето

При мъжете се увеличава рискът от рак на простатата, ако не правят секс твърде дълго време. Освен това може да настъпят нарушения при ерекцията, водещи до преждевременна еякулация.

Само за жени!

Вагиналните стени при жената отслабват, ако не прави секс. Това е вид тренировка за влагалището на жената.

Стрес

Липсата на секс води до по-високо ниво на стрес. Човек става по-раздразнителен и трудно се справя със стресови ситуации. Това се отразява и на здравия сън. Страда и самочувствието ви.

Отчуждение

Ако не правите секс, започва да изчезва и желанието ви за него. Освен това се отчуждавате от своята половинка. Последното пък може да има още десетки негативни последици като скандали и изневери.

!!!ВЛЕЗТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ СВЕТА ЧРЕЗ ГОВОРИЛНИК ЧАТ СЕГА!!!

Източник: blitz

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: