Как се копае levcoin с видео карта?

В този коментар ще напиша как да копаете споделено (в пул) под Windows с видеокарта (GPU). Искам да подчертая, че коментарът важи само за видеокарти, базирани върху чип на nVidia (другият масов тип е, с базиран чип на AMD).
1. Отваряте следният линк –> https://www.visualstudio.com/thank-you-downloading-visual…/…#
1.2 Автоматично ще започне свалянето на един инсталатор (Visual Studio Community edition), ако не започне автоматично кликвате върху текстът „click here to retry“ в отворения линк.
1.3 След като свалите инсталатора го стартирате и не избирате нищо, а само натискате Install в долният десен ъгъл. След успешното инсталиране, продължавате към следващата стъпка.

2. Отваряте следният линк –>https://developer.nvidia.com/cuda-80-ga2-download-archive
2.1 Избирате си операционната система.
2.2 Избирате версията на конкретната операционна система.
2.3 Избирате кой от двата типа инсталатори да свалите – network инсталатора ще изтегли по-голямата част от необходимото за инсталиране през интернет, преди да започне самата инсталация, докато local инсталатора ще свали пълният пакет и след това ще го инсталирате само. Аз лично свалих local инсталатора (1.4GB)
2.4 След като вече е свален инсталатора, го инсталирате. В инсталатора натискате зелените бутони „Next“. Най-вероятно в инсталатора на една от стъпките ще ви каже, че трябва да си инсталирате Visual Studio, което вече направихте в стъпка 1. Кликвате „Understand …..“ отметката и натискате Next. След успешната инсталация, продължавате със следващата стъпка. Тук искам да добавя, че първият път когато го инсталирах пренебрегнах стъпка 1 и по време на инсталацията компютъра ми заби с черен екран и трябваше да се рестартира, когато изпълних вече описаната стъпка 1, инсталацията премина успешно.

3. Рестартирайте компютъра.

4. Свалете архива от следния линк –> http://dox.bg/files/dw?a=64c9c652ae
4.1 Разархивирате сваления архив.
4.2 Влизате в разархивираната директория. В нея съм създал файл с име „start.bat“. Маркирате файла с левия бутон на мишката един път и след това натискате десният върху него и избирате „Edit/Редактиране“. В този файл е необходимо да направите една единствена промяна – да замените текстът „your_wallet_address“ с адресът_на_вашият_портфейл. След като извършите тази промяна, затваряте файла, като преди това го запазвате.
4.3 Стартирате „start.bat“ файла, който от своя страна ще стартира копача с всички необходими настройки и ще започне да копае срещу вашият портфейл.

Забележки:
Умишлено съм дал линк към версия 8 на CUDA, при някои версия 9 и по-новите са проблемни.
Ако съм забравил нещо, ще го допълня.
Характеристики на машината под която аз лично го подкарах с гореописаните инструкции:
Windows 10 x64;
Последната версия на nVidia GPU driver-а;
nVidia GTX 1060 3GB

Специални благодарности на : Петров Веселин

3 commentsOn Как се копае levcoin с видео карта?

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

×
%d блогъра харесват това: