Наблюдава се засилена активност на руските военноморски сили край Великобритания

 Британски военен кораб е ескортирал руски плавателен съд, преминаващ в близост до териториалните води на Обединеното кралство в Северно море, съобщават Министерството на отбраната в Лондон.

Случката се е разиграла по коледните празници, като от британската страна обявиха, че „се наблюдава засилена активност на руските военноморски сили край Острова“.

Фрегата HMS St Albans изпратена на 23 декември да проследи новия руски военен кораб „Адмирал Горшков“, прекосявал Северно море. Плавателният съд на Кралските военноморски сили е наблюдавал движението на руския кораб навръх Коледа и се очаква да се завърне в пристанището в Портсмут по-късно във вторник, 26 декември.

!!!ВЛЕЗТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ СВЕТА ЧРЕЗ ГОВОРИЛНИК ЧАТ СЕГА!!!

Министърът на отбраната на Великобритания Гавин Уилямсън заяви в изявление след инцидента, че „няма да се поколебае да защитава нашите (британските – бел. р.) води и няма да толерира каквато и да било форма на агресия“.

От британското военно министерство допълниха, че е бил изпратен и хеликоптер да наблюдава други два руски плавателни съда.

Отношенията между Великобритания и Русия са напрегнати, а наскоро първият дипломат на Лондон Борис Джонсън заяви, че са налице „изобилни доказателства“ за руската намеса в чужди избори. Неговият колега Сергей Лавров на свой ред подчерта, че подобни твърдения не са аргументирани.

!!!ВЛЕЗТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ СВЕТА ЧРЕЗ ГОВОРИЛНИК ЧАТ СЕГА!!!

Източник: КРОСС

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: