Нападнат е кметът на Алтена, Германия – либерален с мигрантите

Известният с либерално отношение към мигрантите кмет на Алтена е бил прободен с голям нож.
Това се е случило в заведение, предлагащо кебап в същия град. Мъж, под въздействие на алкохол, е пробол кмета във врата с крясъци срещу подкрепата му за бежанците. Ножът е бил 76 сантиметра.
Според властите нападението е било мотивирано политически.
Кметът е издигнат от Християндемократическия съюз на Ангела Меркел, чийто член е пострадалият. Андреас Холщайн по-късно е изписан в добро състояние.
Град Алтена се намира в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Премиерът на провинцията Армин Лашет каза, че по информация на службите за сигурност има политически елемент и мотивация в нападението. Прокуратурата е обвинила нападателя в опит за убийство след ареста му.
Ангела Меркел , както и други политици бяха ужасени от нападението и изказаха своето задоволство от изхода от нападението. Кметът е вече при семейството си.

Източник: Ройтерс

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: