Рекс Тилърсън: Ракетният удар в Сирия не е само наказание, но и предупреждение

Ракетният удар в Сирия е предупреждение
Ракетният удар в Сирия е предупреждение

Рекс Тилърсън предупреди, че нападението в Сирия е послание

Рекс Тилърсън, държавен секретар на САЩ, каза, че извършеният ракетен удар в Сирия е не само наказание за използването на химическо оръжие над мирното население, но и предупреждение към всички държави, които нарушават международните норми.

Без да се споменава конкретна държава, става ясно, че се визира и Северна Корея. Тилърсън смело отправи заплаха към всяка друга държава в света, която не спазва ангажиментите си и се превръща в заплаха за останалите, ще получи съответния отговор.

Той сподели, че голяма тревога в момента е севрнокорейската програма за балистични ракети. Подчертано бе, че ако се окаже, че корейците разработват междукомтинентална ракета, САЩ ще са принудени да работят върху развитие в тази насока.

Тилърсън каза, че дори Китай осъзнават опасността, идваща от Северна Корея. Той изрази надежа, че ще се спогодят с Китай за съвместна работа за промяна по отношение на политиката на асеверна Корея. Дори подчерта, че президентът на Китай е на мнение, че обстановката в Северна Корея се изостря и вероятно ще се наложи да се вземат необходимите мерки.

Тилърсън изказа сумнение, че Русия се е провалила в дейността си по обезвреждане химическите оръжия на Сирия и така се е достигнало до нападението с бойният отровен газ зарин. Русия не бе обвинене в пряко участие в химическото нападение, тъй като нямало „твърди доказателства“ за съучастничество. Затова сега се очаква Русия да вземе твърдо решение за съюза си с Асад.

Тилърсън каза, че при предстоящото си посещение в Русия планира да дискутира този проблем. Редно е, според него, след като са съюзници на Асад, руснаците да упражняват по-голямо влияние над него.

Припомняме, че сирийците отричат да са използвали химическо оръжие, а руснаците определиха удара с американските ракети като агресия срещу суверенитета на една държава.

Тикърсн изрази мнение, че Русия не желае да развали отношенията си със САЩ и вероятно ще стигнат до накакъв консенсус в интерес на Сирия.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: