Сбогом САЩ! Тръмп ограничава достъпа до Америка!

Президента на Съединените Американски щати, Доналд Тръмп с гръм и трясък спира Лотария – „Зелена карта“.

Зелена карта

Още по време на неговата кампания той беше заявил, че ще работи срещу мигрантите, който пристигат в страната, чрез така наречената Лотария – „Зелена карта“. С нея всеки един човек по земното кълбо можеше да кандидатства и да спечели „Зелена карта“, след което получаваше „Зелена светлина“ да започне нов живот в „страната на мечтите“ – Американската мечта.

Уви обаче Тръмп е решил да прекъсне този фарс с цел намаляване броя на неграмотните и слабо образовани. В това число и български граждани на Република България. Той заяви, че ще ограничи с 46% първата година тази грешна система, всяка година в продължение на 10 години ще намалява по 50%.

Идеята на президента на САЩ е да приемат само хора с чисто съдебно минало, добро образование, да бъдат находчиви и да не чакат някой да ги хрантути, само заради това, че са спечелили мечтаната карта.

Това прилича на време „уно“, когато Америка през студента война преди и след нея дърпаше само интелигенцията на света, с цел да бъда могъща и да има най-добрите и кадърни граждани на света. Сега това явно се повтаря и затяга положението въпреки нежеланието на сената и много неправителствени организации.

Освен обикновените граждани поетапно ще се спира и възможността музиканти и актьори да влизат с преференцията да свирят и пеят и да развиват своя потенциал в Америка.

Администрацията на Белия дом работи от седмици с Котън и Пардю над законопроекта, което би ограничило начина, по който САЩ признават имигрантите. То се доближава до представата на Тръмп за „основана на заслугите“ система, подобна на тази, използвана в Австралия и Канада.

Дали това не е сигнал, че предстой нещо да се случи или просто Америка е преценила да ограничи наплива от неграмотни хора?

Това означава ли, че Бай Ганьо вече няма да пътува „До Чикаго и назад“ остава да разберем?

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: