Сбогом САЩ! Тръмп ограничава достъпа до Америка!

Президента на Съединените Американски щати, Доналд Тръмп с гръм и трясък спира Лотария – „Зелена карта“.

Зелена карта

Още по време на неговата кампания той беше заявил, че ще работи срещу мигрантите, който пристигат в страната, чрез така наречената Лотария – „Зелена карта“. С нея всеки един човек по земното кълбо можеше да кандидатства и да спечели „Зелена карта“, след което получаваше „Зелена светлина“ да започне нов живот в „страната на мечтите“ – Американската мечта.

Уви обаче Тръмп е решил да прекъсне този фарс с цел намаляване броя на неграмотните и слабо образовани. В това число и български граждани на Република България. Той заяви, че ще ограничи с 46% първата година тази грешна система, всяка година в продължение на 10 години ще намалява по 50%.

Идеята на президента на САЩ е да приемат само хора с чисто съдебно минало, добро образование, да бъдат находчиви и да не чакат някой да ги хрантути, само заради това, че са спечелили мечтаната карта.

Това прилича на време „уно“, когато Америка през студента война преди и след нея дърпаше само интелигенцията на света, с цел да бъда могъща и да има най-добрите и кадърни граждани на света. Сега това явно се повтаря и затяга положението въпреки нежеланието на сената и много неправителствени организации.

Освен обикновените граждани поетапно ще се спира и възможността музиканти и актьори да влизат с преференцията да свирят и пеят и да развиват своя потенциал в Америка.

Администрацията на Белия дом работи от седмици с Котън и Пардю над законопроекта, което би ограничило начина, по който САЩ признават имигрантите. То се доближава до представата на Тръмп за „основана на заслугите“ система, подобна на тази, използвана в Австралия и Канада.

Дали това не е сигнал, че предстой нещо да се случи или просто Америка е преценила да ограничи наплива от неграмотни хора?

Това означава ли, че Бай Ганьо вече няма да пътува „До Чикаго и назад“ остава да разберем?

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: