След силното поевтиняване биткойнът се възстанови до цена от 15 хил. долара

Биткойнът успя да се възстанови до цена от 15 хиляди долара за брой, след като ден по-рано поевтиня силно, загубвайки около 1000 долара от стойността си.

Виртуалната валута бързо поевтиня, след като Южна Корея обяви, че ще предприеме допълнителни мерки за регулиране на спекулациите при търговия с криптовалути.

Най-голямата по пазарна капитализация криптовалута в света поскъпна с почти 8% до 15 032 долара по време на търговията в Хонконг през нощта българско време. Биткойнът се понижи с около 23% от рекордните 19 511 долара, които достигна на 18 декември, когато CME Group пусна търговия с фючърси върху валутата. Въпреки че това се смяташе за още една възможност за инвеститорите, всъщност обемите остават ограничени.

Южнокорейското правителство все по-често повдига темата за спекулативния балон около криптовалутата, която е поскъпнала с около 1500% за година, а търсенето в страната е едно от най-големите в световен мащаб. Освен това цената на биткойна там е с около 20% по-висока спрямо останалите пазари.

В същото време министърът на информацията на Венецуела Хорке Родригес обяви в четвъртък, че е въпрос на дни да бъде пусната местната криптовалута петро. Според Родригес петро ще помогна на страната да се справи с дипломатическата изолация.

Венуцуелската виртуална валута ще бъде гарантирана с 5 милиарда барела петрол, като този петрол ще може да поддържа финансови инструменти на стойност 267 млрд. долара, се казва в изявление на Министерство на петрола на страната

Източник: Инвеститор

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: