Служител на „Господари на ефира“ беше измамен и много други!

Валят оплаквания от стотици потребители на социалната мрежа за измама от името на човек, който се представя за Александър Николов. В мрежите му са се оплели хора от различни групи на обществото, включително и член от екипа на „Господари на ефира“.

Според bulgaros.ovh, зад профила на този човек се крие цяла престъпна група. Въпросният Александър Николов е активно действащ във Фейсбук. От профила му научаваме, че е на 35 години, жител е на Париж и е взимал дейно участие в кандидат-президентските щабове. От няколко години работи в „Еърбъс”.

Няма как тази информация да не накара всеки да се довери на такъв интелигентен и деен млад човек. Профилът му е изпълнен и с чудесни негови снимки от всякакви екзотични кътчета на света, с които демонстрира висок стандарт на живот.Александър предлага в социалната мрежа самолетни билети на значително по-ниски цени от официалните.

На въдицата се връзва и семейството на Габриела Стоименова, член на големия екип на предаването „Господари на ефира“. Плащайки 4000 лв за самолетни билети до Мексико, тя смята, че е направила чудесна сделка. Какво е разочарованието й, когато установява, че такива билети не съществуват, няма и резервация.

Тя твърди, че поне още 40 човека са се подлъгали като нея. Още по-страшното е, че този човек разполага с личните данни на излъганите хора и не е ясно как може да ги използва.

Когато случая се разчува, сигнализират и хора, чиито кредитни карти са били източени от Александър Николов. Появиха се измамени за продажбата на телефони и преносими компютри.

За своите неволи споделя и българин, който живее в момента във Великобритания. Той е изгорял с 300 паунда. За него по-притеснителното е, че измамникът има личните му данни.

Габриела Стоименова е убедена, че измамната схема е в действие поне от пет години насам. Интересното е, че до момента никой от хората, с които е сключвал някакви сделки, не го е виждал, контактите се осъществявали единствено чрез телефон.

Габриела не оставя нещата така. Тя е установила, че снимките в профила му на са на Александър Николов, а на Спас Василев, който не е гражданин на Париж.

Вече са предприети необходимите действия за намирането на измамника. Директорът на ГДБОП е категоричен, че това е класическа схема за измама и по последна информация е действал сам.

 

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: