Служител на „Господари на ефира“ беше измамен и много други!

Валят оплаквания от стотици потребители на социалната мрежа за измама от името на човек, който се представя за Александър Николов. В мрежите му са се оплели хора от различни групи на обществото, включително и член от екипа на „Господари на ефира“.

Според bulgaros.ovh, зад профила на този човек се крие цяла престъпна група. Въпросният Александър Николов е активно действащ във Фейсбук. От профила му научаваме, че е на 35 години, жител е на Париж и е взимал дейно участие в кандидат-президентските щабове. От няколко години работи в „Еърбъс”.

Няма как тази информация да не накара всеки да се довери на такъв интелигентен и деен млад човек. Профилът му е изпълнен и с чудесни негови снимки от всякакви екзотични кътчета на света, с които демонстрира висок стандарт на живот.Александър предлага в социалната мрежа самолетни билети на значително по-ниски цени от официалните.

На въдицата се връзва и семейството на Габриела Стоименова, член на големия екип на предаването „Господари на ефира“. Плащайки 4000 лв за самолетни билети до Мексико, тя смята, че е направила чудесна сделка. Какво е разочарованието й, когато установява, че такива билети не съществуват, няма и резервация.

Тя твърди, че поне още 40 човека са се подлъгали като нея. Още по-страшното е, че този човек разполага с личните данни на излъганите хора и не е ясно как може да ги използва.

Когато случая се разчува, сигнализират и хора, чиито кредитни карти са били източени от Александър Николов. Появиха се измамени за продажбата на телефони и преносими компютри.

За своите неволи споделя и българин, който живее в момента във Великобритания. Той е изгорял с 300 паунда. За него по-притеснителното е, че измамникът има личните му данни.

Габриела Стоименова е убедена, че измамната схема е в действие поне от пет години насам. Интересното е, че до момента никой от хората, с които е сключвал някакви сделки, не го е виждал, контактите се осъществявали единствено чрез телефон.

Габриела не оставя нещата така. Тя е установила, че снимките в профила му на са на Александър Николов, а на Спас Василев, който не е гражданин на Париж.

Вече са предприети необходимите действия за намирането на измамника. Директорът на ГДБОП е категоричен, че това е класическа схема за измама и по последна информация е действал сам.

 

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: