София 2018 представи Фотоизложбата на Гео Калев “София на едно колело“

София – Европейска столица на спорта представи самостоятелната Фотоизложба на Гео Калев под наслов „София на Едно Колело“. 30-те фотоса са запечатали уникални моменти от навлизането на този нов спорт в България.
„Една история за едно колело с което можеш да обиколиш Земята. Едно колело което променя и дава криле. Колело което нарекохме - Юнисайкъл, защото буквата "Ю" прилича толкова много на колелото Ю=YOU,“ казва авторът на фотосите.
„Това е история за едно момиче Галина Рьом Рожбек, което преобръща света и поглежда от другия край, балансира и използва колело за игра, спорт, за социален инструмент, за всекидневно придвижване. Учи хората как да намерят своя баланс,“ твърди още Калев
Галина е световен шампион по юнисайкъл в няколко дисциплини и самата представи спиращи дъха изпълнения по време на Откриването на фотоизложбата пред Фонтаните в Градската градина срещу Народния театър. На семплата церемония присъстваше  Анатоли Илиев – организационен секретар на София 2018 и член на Управителния борд на ACES EUROPE, който поздрави присъстващите и пожела успех на пионерите в навлизането на този нов спорт у нас. Илиев изтъкна важността на подобни инициативи, които кореспондират с приоритетите на Столична община в популяризирането на спорта, на здравословния и екологичен начин на живот.
Юнисайкъл е бързо развиващ се спорт и София Юнисайкъл Клуб е нова възможност за преодоляване на гравитацията и балансиране върху една точка за предвиждане и скокове и трикове. Наскоро бе поставен и световен рекорд с обикалянето на целия свят на едно колело.
Изложбата можете да видите до 20 август 2018 г.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

×
%d блогъра харесват това: