Странни събития, присъствали в новините на 2017 г.

През 2017 г. централно място в медийното пространство заемаха Доналд Тръмп, Брекзит и фалшивите новини. През годината обаче бяха отразени и доста странни събития, при това съвсем истински.

Ето някои от тях:

– Осем магарета бяха арестувани в Индия, след като опасоха скъпо струващи растения пред местен затвор.

– Самолетен полет от Шанхай, Китай, беше отложен, след като добронамерена дама хвърли монети в двигателя „за късмет“.

– Мъж, арестуван в Минесота, САЩ, по обвинение в притежание на наркотици, предложи карта за освобождаване от затвора от играта „Монополи“ на задържалия го полицай. Арестантът заяви, че носи картончето „за всеки случай“.

– Посолството на Великобритания в Йордания назначи котарак на име Лорънс за главен мишелов.

– След гласуване във Великобритания за избор на име на изследователска лодка, плавателното средство беше наречено Боути Макбоутфейс. Международният отклик не закъсня – австралийският щат Нов Южен Уелс кръсти ферибот в пристанището на Сидни Фери Макферифейс, а влак в Швеция се сдоби с името Трейни Мактрейнфейс.

– Учени изчислиха, че паяците изяждат двойно повече плячка от хората – между 400 и 800 тона годишно.

– Изследване установи, че пърженето на мазни храни може да забави глобалното затопляне, подпомагайки формирането на облаци.

– Църквата на Летящото спагетено чудовище получи забрана да се саморекламира по улиците в Берлин, Германия, тъй като не е религиозна общност.

– На погребално изложение в Токио, Япония, беше представен робот, който може да бъде нает за траурен обредник.

 

Източник: Дарик

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: