Тръмп въвежда санкции срещу Русия и Иран, защото подкрепят Сирия

САЩ: Имаме доказателства, че Сирия е замесена в химическата атака в провинция Идлиб.

Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разглежда възможността за въвеждането на санкции срещу Русия и Иран, защото подкрепят сирийския президент Башар Асад, е заявил американският  представител в ООН Ники Хейли в интервю за телевизия Си Ен Ен, предаде ТАСС.

„Президентът Тръмп възнамерява да обсъди (въпроса за налагане на санкции срещу Русия и Иран) и тези обсъждания вече са започнали. Ние имаме доказателства, че Асад е замесен, видели сме ги и знаем какво точно се е случило. Нямаме никакви съмнения за това“.

Според Хейли САЩ разполагат с доказателства, че сирийското правителство е замесено в химическото нападение в провинция Идлиб.

„Говорим за доказателства, които сме видели, които е видял президентът Тръмп. Всички тези данни са засекретени и съм уверена, че ще бъдат разкрити своевременно, и за всички ще стане ясно какво точно се е случило“, каза Хейли.

Припомняме, че през нощта 7 април САЩ нанесе ракетен удар по правителствената база в сирийския град Хомс. Американските военни изстреляха по летище над 50 ракети „Томахоук“.

 

ИЗТОЧНИК: dnes.bg

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: