Турски вестник прави обезпокоителни намеци за Холандия

Холандски военни
Холандски военни

Турски вестник публикува необяснимо сравнение

На фона на нарастващото напрежение между Турция и Холандия, проправителствен турски вестник си позволява да прави необяснимо сравнение между броя на холандските военни и броя на турските граждани там.

В последно време отношенията между двете държава не могат да се похвалят с нещо добро. Определено бях доста хладни в последните години. В последните дни тези отношения са изключително обтегнати. Причина за това положение е разразилият се скандал на 11 март тази година. Тогава Холандия отказа кацането на турски правителствен самолет с турския външен министър, Мевлют Чавушоглу, на борда. Целта на идването му е била да уважи с присъствието си политически митинг, свързан с предстоящия референдум в Турция за преминаването към президентска Република.

Това бе прието от Реджеп Ердоган като обида и той не спести заканата си към Холандия да си плати за дързостта да не допусне външния министър на холандска територия.

Непосредствено след това се проведоха протести на турски граждани в Ротердам, които не са съгласни с това решение на холандските власи. Протестни митинги по същия повод се проведоха и в Истанбул. Дори се осмелиха да свалят холандското знаме на посолството в Анкара и консулството в Истанбул.

Вестник „Йени Акит”, който е с проправителствена насоченост, умело използва случая да публикува статистика за числеността на военните във въоръжените сили в Холандия с числеността на турското население там. Дори се стигна до там, че в социалната мрежа бе публикуван въпрос дали Турция възприема разразилия се скандал като война.

Според написаното, през 2012 г. Холандия разполага с 48 000 войници, с турското население, живеещо официално там е 400 000.

Берлин също е отказал на Ердоган провеждането на подобен политически митинг, а турският президент от своя страна, направи сравнението, че властите действат като нацистите по времето на Втората световна война.

Министър-председателя на Холандия призова Ердоган да спре с нападките си и да се извини.

Източник: fakti.bg

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: