Японците правят стъпки за създаване на „лунна икономика“

Японският стартъп Ispace събра $90 млн. за изпращането на апарат в лунната орбита, който ще се превърне в първа стъпка за създаването на „лунната икономика“.

Щом космическият апарат „прилуни“, всички желаещи, в това число компании, като Japan Airlines Co. и Tokyo Broadcasting System Holdings, ще могат да получат шанса да разположат рекламни банери на повърхността на естествения спътник на Земята.

Проектът на японския стартъп се оказа толкова популярен, че освен частни компании, в него решиха да инвестират Банката за развитие на Япония и спонсорираната от държавата иновационна компания INCJ.

Такеши Хакамада, ръководител на стартъпа, заяви, че логотипи ще се разполагат върху космически кораби и всъдеходи. В случай на успешно преземяване, ще има рекламни табла и на самата Луна.

Ispace планира да създаде като краен резултат „лунна икономика“. Хакамада признава, че за постигането на тази цел ще е необходимо поне десетилетие.

„Хората се стремят към звездите, не за да станат бедни. Поради това е важно да се създава икономика в Космоса“, допълва ръководителят на Ispace.

Генерираните от стартъпа пари ще бъдат насочени към развиването на космическата технология Ispace. От 2021 г. компанията има намерение да организира експедиция за търсене на вода, за да произвежда водородно гориво и да създаде лунни селища.

Източник: bgnews

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: