10 неща, които трябва да бъдат обсъдени преди да се омъжите

Когато се къпем в романтика, виждаме нашите любими като най-идеалните същества. Това е наистина чудесно, но ако искате щастлив брак, трябва да се познавате взаимно много по-добре във всяко отношение.

Ето няколко полезни съвета какво да направите преди да се насладите на първия си сватбен танц!

10. Хоби и лично пространство

Семейните ценности могат да бъдат трудни за артистичните личности и дори понякога са плашещи.  Ако преди да се омъжите, вие се интересувате взаимно от хобита си (независимо дали е Зумба или  екстремно гмуркане ), емоционално ще станете по-близки в бъдеще.

9. Ползи и недостатъци

Понякога отнема години да научите нещо за недостатъците на партньора си, но има някои двойки, които предпочитат да разберат за всички недостатъци от самото начало на връзката. Това е наистина най-добрият вариант за всички! Колкото по-рано имате възможност да прецените достойнствата и да приемете недостатъците в характера и външния вид на любимия си, толкова по-добре. Ще имате по-голям шанс да избегнете разочарованието в по-късен етап.

8. Родители, деца и домашни любимци

Ето основните въпроси: Колко деца искате и кога е най-подходящото време да ги имате? Ще живеете ли с родителите си или отделно? Една котка ли искате или дузина? Последните 2 въпроса могат лесно да се обсъдят, но ако вашият партньор иска едно дете за 10 години, считано от сега, а вие мечтаете за голямо семейство, със сигурност всичко бързо ще свърши.

7. Пари

Влюбените обикновено споделят разходите без задълбочен анализ. Размерът на доходите обаче е различен. Разходите за „романтика“ , разбира се, не трябва да се анализират задълбочено, но ако се подкрепяте финансово, просто започнете да обсъждате баланса и да създавате някои правила, които са удобни и за двама ви.

6. Секс

Дори най-страстните двойки понякога виждат, че имат различни нужди и фантазии. Опитайте се да се анализирате един друг, вместо да се карате и да говорите един през друг. Познаването на някои малки тайни ще бъде от полза както за „страстните“, така и за „спокойните“ периоди от живота Ви.

5. Приоритети, традиции и религия

Експертите твърдят, че религиозните и традиционните конфликти в семейството обикновено започват, след като се роди бебето. И двамата родители искат да дадат на детето си културния фон, който смятат за най-добър. Този фон може да бъде различен за бащата и майката, така че е добра идея да създадете план, чиято основна цел е хармонията и бъдещето на детето.

4. Доверие и ревност

Някои поставят под въпрос дали има взаимно доверие или не, но наистина ли е необходимо да проигравате късмета си? По-добре е предварително да обсъдите всички тревожни въпроси. Еднакви ли са разбиранията ви по отношение на моногамията, поведението на партньора, флирта и работните пътувания? Ако знаете какво прави всеки от вас ревнив, може да избегнете конфликтните ситуации.

3. Предизвикателства и разногласия

Няма смисъл да се карате умишлено, но е добре да анализирате реакцията на партньора си, в случай, че неговите възгледи не са идентични с вашите. Няма сериозен аргумент, ако предварително създадете „правила за конфликта“.

2. „Езикът“ на любовта

По правилото има 5 варианта на езика на любовта. Те включват прекарване на времето заедно, получаване на подаръци, докосване. Като имате списък с приоритети на всички споменати модели, можете да се съсредоточите върху най-важните черти.

1. Вашето бъдеще

Как и двамата виждате бъдещето си? Дали „щастливите ви снимки“ са еднакви? Трябва да вземете лист хартия и на свой ред да запишете всичко, което искате да направите заедно в бъдеще. Това може да бъде всичко: вашата сватба, вашата къща и деца, пътувате и т.н.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: