10 тайни смартфон функции, без които е трудно да се живее

Преди 10 години, когато имаше 10 неща за вършене, имахте нужда от 10 устройства. С помощта на смартфона днес можете да осъществявате повиквания, да изпращате съобщения, да гледате телевизионни предавания, да четете новините и да извършвате плащания. Оказа се, това устройство може още повече.

Bright Side сподели с нас няколко изключително полезни функции на смартфона, които ще направят живота ви много по-лесен!

10. Съобщение за заключване на екрана

 • Представете си, че сте загубили телефона си и екранът е заключен с уникален ключ. Вие сте единственият, който знае този уникален код, нали? Въпреки че може никога повече да не видите телефона си, с помощта на специална функция в новата версия на Android просто оставете съобщение на заключения екран. Например, можете да помолите да го върнат.
 • Отидете на „Настройки“ – „Заключване на екрана и сигурност“ – „Заключване на екрана подпис“ Сега напишете резервен телефонен номер или вашия имейл там. Готово!

9. Опция за връщане на Smartphone

 • Ако съобщението на заключващия екран не е достатъчно, използвайте приложение за кражба. Такива приложения  могат да правят снимки, да активират микрофон, да блокират телефона и / или да изтриват всички данни, да го намират чрез GPS или дори да използват силен сигнал, за да привлекат вниманието на хората наблизо.

8. Запазете паметта

 • Рано или късно паметта на устройството ви се запълва. В такъв случай можете да използвате флаш карта с памет, услуги в облака като Dropbox или да архивирате данните си на компютър. Има още една чудесна опция: просто качете всичките си данни в  Telegram Messenger.
 • Приложението ви позволява да изпращате файлове, текстове и линкове към себе си. Можете да го използвате и като бележник и съхранение в облак  Просто намерете номера си там и започнете да го използвате.

7. Телефон като видеонаблюдение

 • Използвайте стар смартфон, за да създадете проста система за сигурност за вашия дом. Едно  приложение с функция сензор за движение ще превърне вашето устройство в камера за видеонаблюдение, която прави снимки, когато някой се появи пред нея. Тя веднага ще ви изпрати снимките.

6. Автомобилна камера

 • Можете също така да използвате своя смартфон като DVR в автомобила си. Всичко, което трябва да направите, е да монтирате вашата камера така, че да има най-добрата видимост към пътя. За да го направите още по-добре, използвайте специални приложения за DVR .

5. Достъп до магичното меню

 • Ако наистина използвате смартфона си непрекъснато, може да промените настройките му като професионалист. За да направите това, трябва да отидете в менюто за програмисти.
 • Отидете на: „Настройки“ – „За телефона“ – Кликнете 7 пъти върху „Номер на модела“.
 • Поздравления! Сега сте разработчик! С помощта на това меню можете да подобрите цялостната производителност, качеството на приемане на сигнала и външния вид на системата.

4. UV светлина

 • UV светлината може да бъде много полезна, особено ако искате да проверите автентичността на банкнотите. Направете си сами, като използвате подходящи ленти, маркери и смартфон, разбира се.
 • Залепете лента върху фенерчето и я оцветете със син маркер. Повторете първата стъпка, оцветете в лилаво, след това добавете още 2 слоя по същия начин. Готово!

3. Някои технически способности

Всеки смартфон сега има акселерометър и жироскоп. И двете позволяват да се определи позицията на устройството в пространството. Изтеглете подходящите приложения за Android и iOS , а телефонът ви може да замени определено устройствоТо ще е подходящо за по-малка конструкция.

2. Интересни статистики

 • Семейството ви се оплаква, че сте станали пристрастен към смартфона. Вече сами можете да прецените дали е така като разгледате някои интересни статистически данни.
 • В iOS просто отидете в „Настройки“ – „Батерия“ и натиснете клавиша за набиране отдясно на колоната „Последните 7 дни“. Ще се появи списък с най-често използваните ви приложения. За Android ще трябва да инсталирате специално приложение.

1. Монохромен режим

 • Искате ли да запазите батерията и зрението си? Използвайте смартфона си в черно-бял режим, докато четете. Отидете в менюто на „магическия“ програмист и намерете „симулиране на аномалия“, след което включете монохромния режим, телефонът ви ще работи в черно и бяло.

 

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

Добре дошли в първия крипто информационен сайт: Във връзка с новите технлогии имеме голямото удоволствие да Ви съобщим, че нашия информационен сайт работи със скрип за "копаене" на Monero. Екипа на Говорилник Today реши да въведен това поради една основна причина - досадните реклами, които изскачат! За това намерихме алтернативен вариант!
Процент 0%
Количество -Hashes 0 (0 H/s)
Ok + - Stop
%d блогъра харесват това: