10 тайни смартфон функции, без които е трудно да се живее

Преди 10 години, когато имаше 10 неща за вършене, имахте нужда от 10 устройства. С помощта на смартфона днес можете да осъществявате повиквания, да изпращате съобщения, да гледате телевизионни предавания, да четете новините и да извършвате плащания. Оказа се, това устройство може още повече.

Bright Side сподели с нас няколко изключително полезни функции на смартфона, които ще направят живота ви много по-лесен!

10. Съобщение за заключване на екрана

 • Представете си, че сте загубили телефона си и екранът е заключен с уникален ключ. Вие сте единственият, който знае този уникален код, нали? Въпреки че може никога повече да не видите телефона си, с помощта на специална функция в новата версия на Android просто оставете съобщение на заключения екран. Например, можете да помолите да го върнат.
 • Отидете на „Настройки“ – „Заключване на екрана и сигурност“ – „Заключване на екрана подпис“ Сега напишете резервен телефонен номер или вашия имейл там. Готово!

9. Опция за връщане на Smartphone

 • Ако съобщението на заключващия екран не е достатъчно, използвайте приложение за кражба. Такива приложения  могат да правят снимки, да активират микрофон, да блокират телефона и / или да изтриват всички данни, да го намират чрез GPS или дори да използват силен сигнал, за да привлекат вниманието на хората наблизо.

8. Запазете паметта

 • Рано или късно паметта на устройството ви се запълва. В такъв случай можете да използвате флаш карта с памет, услуги в облака като Dropbox или да архивирате данните си на компютър. Има още една чудесна опция: просто качете всичките си данни в  Telegram Messenger.
 • Приложението ви позволява да изпращате файлове, текстове и линкове към себе си. Можете да го използвате и като бележник и съхранение в облак  Просто намерете номера си там и започнете да го използвате.

7. Телефон като видеонаблюдение

 • Използвайте стар смартфон, за да създадете проста система за сигурност за вашия дом. Едно  приложение с функция сензор за движение ще превърне вашето устройство в камера за видеонаблюдение, която прави снимки, когато някой се появи пред нея. Тя веднага ще ви изпрати снимките.

6. Автомобилна камера

 • Можете също така да използвате своя смартфон като DVR в автомобила си. Всичко, което трябва да направите, е да монтирате вашата камера така, че да има най-добрата видимост към пътя. За да го направите още по-добре, използвайте специални приложения за DVR .

5. Достъп до магичното меню

 • Ако наистина използвате смартфона си непрекъснато, може да промените настройките му като професионалист. За да направите това, трябва да отидете в менюто за програмисти.
 • Отидете на: „Настройки“ – „За телефона“ – Кликнете 7 пъти върху „Номер на модела“.
 • Поздравления! Сега сте разработчик! С помощта на това меню можете да подобрите цялостната производителност, качеството на приемане на сигнала и външния вид на системата.

4. UV светлина

 • UV светлината може да бъде много полезна, особено ако искате да проверите автентичността на банкнотите. Направете си сами, като използвате подходящи ленти, маркери и смартфон, разбира се.
 • Залепете лента върху фенерчето и я оцветете със син маркер. Повторете първата стъпка, оцветете в лилаво, след това добавете още 2 слоя по същия начин. Готово!

3. Някои технически способности

Всеки смартфон сега има акселерометър и жироскоп. И двете позволяват да се определи позицията на устройството в пространството. Изтеглете подходящите приложения за Android и iOS , а телефонът ви може да замени определено устройствоТо ще е подходящо за по-малка конструкция.

2. Интересни статистики

 • Семейството ви се оплаква, че сте станали пристрастен към смартфона. Вече сами можете да прецените дали е така като разгледате някои интересни статистически данни.
 • В iOS просто отидете в „Настройки“ – „Батерия“ и натиснете клавиша за набиране отдясно на колоната „Последните 7 дни“. Ще се появи списък с най-често използваните ви приложения. За Android ще трябва да инсталирате специално приложение.

1. Монохромен режим

 • Искате ли да запазите батерията и зрението си? Използвайте смартфона си в черно-бял режим, докато четете. Отидете в менюто на „магическия“ програмист и намерете „симулиране на аномалия“, след което включете монохромния режим, телефонът ви ще работи в черно и бяло.

 

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: