10 трика за по-дълъг живот на батерията на смартфона

Нека да си го кажем направо – в този момент от вашия живота, има няколко неща, които са по-важни от телефона ви. Но можете да ги загубите за миг, поради една много прозаична причина – зарядът на вашия смартфон.

Представете си, че сте някъде, където се разразява буря, електричеството спира, пътят става непроходим и вие трябва да се обадите за помощ. Или чакате важно питане от роднина, а само вие знаете отговора…

Не се притеснявайте! Това удобно ръководство за оцеляване на телефона ще ви помогне да извлечете максимума от батерията си. Ако прекъсването на захранването удари района ви, ще знаете точно какво да направите, за да сте сигурни, че ще останете свързани.

10. Изключете допълнителните безжични (Wi-Fi) връзки

Вашият телефон поддържа безброй различни връзки. Някои от тях са наистина важни по време на прекъсване на тока. Безжичните връзки като Bluetooth и Wi-Fi са чудесни за нормален ден, но те могат бързо да източат батерията. В извънредна ситуация можете да ги изключите. В ситуации за спестяване на заряд, GPS също е ненужен „лукс“ и деактивирането на услугите за местоположението е друг умен ход.

9.Отхвърлете желанието да проверявате телефона си през минута

За повечето от нас смартфонът е еквивалент на наркотик, който не може да се откаже. Е, спирането на тока е добра възможност да се опиташ да „намалиш дозата“. Тогава е наложително да се ограничи използването колкото е възможно. Всеки път, когато включите дисплея, намалявате живота на батерията на телефона.

8.“Споделен“ телефон

Ако сте с група хора, може да е полезно да изключите всички, освен един от телефоните. По този начин, когато един телефон остане без заряд, някой друг може да включи неговия, който все още има пълна батерия. Разбира се, може да е хитър ход да си препишете някои важни телефонни номера, преди да изключи устройството, което е било „дежурно“.

7.Превключете на самолетен режим

Ако не искате да изключите напълно телефона си, превключете в самолетен режим. Това е режим, който преустановява всякакви входящи обаждания и текстови съобщения. Изключват се също GPS, Wi-Fi и Bluetooth екстрите. Изключете самолетния режим, само когато трябва да осъществите повикване или да изпратите текстово съобщение.

6.Дръжте телефона си включен в мрежата преди евентуално спиране на тока

Ако все още имате електрическо захранване там, където сте, а вече искате да ограничите употребата на телефона си, защо да не го оставите включен в мрежата? Когато захранването спре, ще знаете, че телефонът ви е на пълен заряд.

5. Зареждане на резервни батерии

Ако имате достатъчно късмет и имате телефон със сменяща се батерия, както и външна преносима батерия (power bank), уверете се, че втората батерия е напълно заредена, както и външната, преди да спре тока. Като алтернатива, напълно зареден лаптоп може да се използва и като външна батерия, тъй като може да зарежда телефона чрез USB връзка.

4.Деактивирайте известията от различни приложения, сайтове или имейл услуги

Повечето смартфони се свързват към един или друг имейл акаунт, свързани са със социалните мрежи във фонов режим и устройствата получават съобщения, които има някаква дейност отсреща или се получават имейли. Можете да спестите много батерия, като изключите този тип известия и звука, който ги придружава.

3.Направете почивка от стрийминга

Ако трябва да слушате музика или видео, не използвайте стрийминг услуги, което постоянно източва батерията на телефона. Възпроизвеждайте само видеоклипове или песни, които вече са заредени в телефона. Също така, не се опитвайте да играете игри, които изискват връзка, като например „Pokemon Go“ или „Candy Crush Saga“, или игри, които изискват телефоните да ускоряват на максимум своите процесори, като серията „Infinity Blade“.

2.Затъмни дисплея

Дисплеите често харчат най-много енергия, особено ако телефонът има голям и ярък екран. Повечето телефони имат опция за автоматична яркост, макар че можете ръчно да намалите осветеността на екрана, за да запазите батерията. Заключете телефона и намалете яркостта на дисплея колкото е възможно повече.

1.Изпратете текстови съобщения, вместо да се обаждате

Поради естеството на текстовите съобщения, комуникацията обикновено е кратка и сбита. Телефонните обаждания могат да се проточат и да изсмучат ценния живот на батерията, но текстовото съобщение предава информацията по-ефективно и ползва заряд за съвсем кратък период.

Трябва да знаете как да използвате телефона си, за да останете във връзка с близките си и света в моменти, когато от това може да зависи живота или здравето ви! Точната информация е злато в моменти на криза!

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: