8 причини да правим секс всеки ден

Представяте ли си да не правите секс? Как бихте се чувствали? Сигурно ще усещате умора, липса на концентрация, забавени рефлекси и какво ли още не? Това доказват и учените. Вижте защо е хубаво да правите редовно секс с тези осем причини.

Сърцето

Фон Борщел е на мнение, че сексът добра тренировка за сърцето. Но също така отделянето на хормоните с позитивен ефект, заздравяват сърдечната дейност и по-лесно можете да преживеете криза или пък изобщо да не се стига до там.

Имунна система 

Сексът прави имунната ви система много по-здрава и създава много антитела.

Концентрация 

Мозъкът ви е по-концентриран. Сексът стимулира деленето на клетките в мозъка. Това става особено бързо, когато сте влюбени.

Дълъг живот

Дълъг и пълноценен живот се крие именно в секса. Поне така смята доцент Румен Бостанджиев. Двойките, които имат редовен сексуален живот се чувстват по-пълноценни и щастливи, а и се обичат повече.

Здрав сън 

Сексът спомага за съня. Ако страдате от безсъние, правете секс, преди да заспите и ще бъдете впечатлени колко пълноценен е станал сънят ви.

Повече щастие 

Сексът ни прави щастливи, намалява стреса, освобождава ендорфини. Всички знаят, че добрият секс променя излъчването и погледа към света. А и веднага си личи неговата липса, когато сте изнервени или пък депресирани.

По-хубаво събуждане

Хубавият секс и то сутрин ви кара да се разсъните по-добре. Денят се познава от сутринта, защо не го започнете с нещо приятно?

По-малко болка

Сексът укрепва всички органи във вас. Също така, по-лесно преодолявате болката, ако има такава.

Източник: dariknews.bg

 

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu