Еволюция на Крипто пазара: Кратък анализ

Живеем в интересни времена! Ражда се една цяла нова икономика! И зад нея за първи път стоят обикновените хора!

Вижте тези статистики, посочени в картинката:

Не се изненадвайте. Да, тази снимка е направена през април 2013 г. Тогава Биткойн струваше $ 135 и имаше само 7 криптовалути. Кой би помислил, че в близко бъдеще този пазар ще се превърне в цяла икономика?

Януари 2014:
И в рамките на една година, Биткойн нарасна от 135 до 864 щатски долара, а на пазара имаше вече 67 криптовалути. Това е времето, когато хората сметнаха, че в Биткойн си струва да се инвестира и инвеститорите започнаха да инвестират в него в голям мащаб. И тогава катастрофата се случи и Биткойн падна на 281 долара през януари 2015 г.

Инвеститорите започнаха да се паникьосват, паниката предизвика вълна от продажби и онзи момент се превърна в това, за което хиляди инвеститори съжаляват до ден днешен. Тези, които не бяха разтревожени от тази пазарна катастрофа, вярваха в технологията и чакаха подходящото време да дойде. До 2015 г. на пазара имаше около 500 криптовалути. Пазарът се развиваше, а признаците за възможна революция можеха да се видят от нарастващия брой криптокоини на пазара, дори след катастрофата на Биткойн.

Януари 2015:

 

С общо 551 монети през януари 2016 г. крипто пазарът бавно, но стабилно се превръща в следващото голямо нещо. Биткойн беше на стойност $ 431 и този път вместо внезапен скок, той бавно и уверено растеше. Да погледнем на пазара през януари 2016 г.

Януари 2016:
Сега, през януари 2017 г., Биткойн влезе в тренд и получи голямо внимание от целия свят. Това беше времето, когато хората започнаха да инвестират и в алтернативни ‘монети’ (altcoins – алткойни), а Еthereum (Етериум)беше на цена от 8 долара като нов играч. С други думи, това беше първата стъпка към изстрелването в небесата на целия крипто пазар. Така че през януари общата пазарна капитализация беше 17 млрд. долара, като Биткойн беше на цена от 963 долара.

Януари 2017:

След това дойдоха месеците април-май-юни и промениха курса на криптоикономиката. Защо? Вижте графиките и статистическите данни отблизо.

Март 2017:

Това беше времето, когато някои големи компании обмислиха и разбраха потенциала на Блокчейн (Блокверига) технологията. Инвеститори, технологични ентусиасти, големи компании можеха да видят бъдещето на Блокчейн и всички искаха да станат ранни участници в тази революция. Разработките започнаха да ‘валят’ не само количествено, но и качествено. Това беше и времето, когато Етериум беше въведен масово, а хората обърнаха очи към интелигентните (умни) договори (smart contracts), а разработчиците създаваха децентрализирани приложения (dapps) върху Етериум. Това тласна растежа на Етериум до невиждани висоти. И статистическите данни за април бяха следните:

Април 2017:

с 752 криптокойна с обща пазарна капитализация от 26 милиарда долара през април 2017. Сега нека видим май 2017:

с 766 криптокойна и обща пазарна капитализация от 46 милиарда долара и най-добрият растеж, който някога е виждан – през май и юни 2017. В началото на юни 2017 г. пазарната капитализация достигна $ 90 милиарда с Биткойн на цена от $ 2505.

Юни 2017:

Юни 2017 г. беше критичната точка, в която пазарът на криптовалути грабна вниманието на цялия свят и новата икономика вече стана неоспорим факт. Така че, нека отново проследим цифрите за 2017 година:

% Растеж през 2017 г. (за 6 месеца) за следните монети:

Биткойн: 160%

Етериум: 2800%

Рипъл: 4733%

През януари 2017 г. криптовалутната капитализация беше 17 млрд. долара, а в рамките на 6 месеца тя достигна стойност от 90 млрд. долара, което означава ръст от 400%! Надявам се, че сега можете да видите ползите от „задържането“, т.е. когато пазиш определени количества койни с цел поскъпването им с времето.

Уверяваме Ви, че ако сте избрали правилни ‘монети’ за инвестиции, можете също да изпитате тръпката от това да наблюдавате как инвестициите ви се удвояват в рамките на няколко месеца или година. Всички тези данни и статистики, предоставени по-горе, са важни за проследяване на тенденциите в растежа на капитала на крипто пазара в рамките на първите 6 месеца от 2017. Все още остават 4 месеца за тази година и можем само да си представим какво ще се случи до края на годината.

Спрете да мислите, започнете да инвестирате!


Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu