Шансът да живееш в продънената държавица България

политически елит

политически елит

Шансът да живееш в продънената държавица България

Имате ли представа какво е продънен кашон, седял на влага, мухъл и плесен и дъното, тъй като се е самоизяло се разпада, а страниците на кашона застрашително стоят в оригинален блясък с риск да се сринат върху безвъзвратно заминалото си вече дъно.

избор

Ама толкова добре описва това нашата държава в момента, че даже ще разгледаме кой каква роля играе в кашона.

Дъното, скъпи българи, това сме ние, скапахме се вече, да, и няма как да носим страниците, които в случая са политическата класа. Тази класа все още е суха, но влагата пъпля по кашона и скоро ще подхване и останалата част. В тази кутия няма нищо, какво може още да се вземе от нея?! Защо не го бутнем, защото е функция  на държавата между правителството и Евро съюза. Парламента са онзи инхибитор на развитие, който поддържа нацията в този жалък вид. От кашона се изисква само да се държи в този вид и всичко ще бъде наред за правителството. Те ще продължат да си получават евро фондовете да ги разпределят и контролират. Ако се спаси кашона парите ще секнат, няма да имаме нужда от евро помощ. Финансови инжекции са излишни при здраво държавно тяло.

Схемата е паразитираща, представят ни я за симбиоза между правителството и Евро съюза, но това си е чиста проба кърлеж закачил се върху донор.

Докога кашона ще бъде така – донорът решава, правителството изпълнява.

Да живее обществената поръчка!

 

политически елит

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu