Борисов е убеден, че България заслужава да бъде в еврозоната!

България не е риск за еврозоната и заслужава да бъде в „чакалнята“, защото отговаря на всички критерии за това. Това подчерта министър-председателят Бойко Борисов на среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Естония.

Премиерът не пропусна да изтъкне, че 2016 година е регистрирана с излишък, след 2008 година. Той посочи също, че страната ни е трета след Естония и Люксембург с най-малък дълг, което се дължи на БВП.

Борисов не пропусна да отбележи, че има икономически ръст, безработицата е спаднала до минимум и има развитие в бизнеса, което се дължи на факта, че контрабандата е спаднала значително.

Бойко Борисов обяви, че ще работи по всички начини, за да докажем, че България заслужава да бъде в еврозоната. „Страната ни ще разчита на открит и партньорски диалог с всички държави-членки на Съюза по време на българското председателство“, подчерта Борисов.

По време на разговора с Доналд Туск българският министър-председател ясно подчерта, че по отношение на политиката към Западните държави очаква ясна перспектива, а не празни обещания. „България, заедно с другите държави-членки на Европейския съюз, е чудесен медиатор и може да помогне за повече близост и разбиране между Балканите и Съюза“, допълни Борисов.

Пълна подкрепа за приоритетите на България даде Доналд Туск пред българския премиер. „България е лидер и аз виждам усилията, които лично ти полагаш. Аз ще бъда зад теб и можеш да разчиташ на мен за всичко както по време на председателството, така и за влизането в „чакалнята на еврозоната“, заяви председателят на Европейския съвет.

Премиерът благодари на Доналд Туск, че е организирал срещата и то именно в София. Премиерът изрази своята готовност за още разговори и преговори.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu