Абсурдна гавра с имената на софийските улици

Стотици столичани алармираха за абсурдно преименуване на някои улици в София в нощта на 12 срещу 13 октомври 2017 г. Нови табелки със странни нови имена били сложени на Министерство на здравеопазването, Софийския централен затвор, Корпоративна търговска банка, Българска търговско-промишлена палата, ул. „Иван Вазов“ и др., пише fakti.bg.

Гражданите на столицата бяха сюрпризирани в петък сутринта с променени имена на улиците. Дотук нищо странно. Новите имена, обаче, са на различни скандални български бизнесмени – Иво Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев, Гриша Ганчев, Цветан Василев, Иван Костов.

Под всяка една от табелките е залепено и подробно описание на личността, за да е ясно кой кой е и как са се сдобили със своето богатство и власт.

За Цветан Василев е споменато, че е банкер, който е направил от КТБ пирамида и е откраднал милиарди от клиентите на банката. След това е избягал от страната и вече 3 години се укрива в Белград, където продължава да краде, сега „Петрол“, предстои „Дунарит“.

Не е пожален и Иван Костов. Той е описан като последовател на Андрей Луканов, основното действащо лице на приватизацията, която съсипа българската икономика и раздаде на „свои хора“ цветущи предприятия за жълти стотинки.

Иво Прокопиев е друго от новите имена на столични улици. Той е отбелязан като сърцето на кръга „Капитал“ и собственик на „Икономедия“. За милионите, които е натрупал, се казва, че са за сметка на целия народ като увеличава сметките за ток години наред със своите фотоволтаици. Приближен е на Иван Костов и е получил предприятието „Каолин“ за жълти стотинки. Върти фабрика за фалшиви новини.

И така за всеки един от „героите“ на България!

Не е ясно кой е инициатора на това преименуване. Целта, обаче, е съвсем ясна.

Какво мислите за тази подмяна? Дали има някакъв резон или е поредното дракане на ниво „махленски клюкарки“?

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu