Консултантка, обвинена в кредитна измама за 26 000 лв

Срещу 33 годишна кредитна консултантка е внесен обвинителен акт от Районна прокуратура Стара Загора за незаконно присвояване на пари. Тя е усвоила парите от името на 6 клиенти на кредитното дружество, коментира Дневник.

Жената е извършила престъплението в периода от месец ноември 2013 г. до месец февруари 2014 г. докато е работила в кредитното дружество като кредитен консултант. Тя подала до централата на дружеството в София искания за кредити от името на шест клиенти на институцията. Консултантката е работила с тези клиенти и е имала достъп до личните им данни. В молбите за кредити жената фалшифицирала подписите на нищо не подозиращите хора, вписала различни от техните адреси, телефони и работни места. В графата за банкова сметка, консултантката вписала данните на соята банкова сметка и така сумите били приведени там.

Според написаното в молбите за кредит, кредитен експерт е неин колега. Така за посочения период по нейната сметка постъпват общо 26 300 лв. без клиентите, които са вписани като титуляри по кредитите да подозират нищо.

Експертите са направили своите проучвания и експертизи, проведени са разпити със свидетели, предоставени са достатъчно веществени доказателства.

Става ясно, че 33 годишната дама е била осъждана вече за подобна злоупотреба година преди този случай. Тога съдът е постановил лишаване от свобода за 2 години условно. Ако сега бъде призната за виновна, може да бъде осъдена на конфискуване на имуществото и ефективно лишаване от свобода за до 8 години.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu