Командосите за безобразията в антитерористичното звено

Българските командоси изпратиха отворено писмо до Народното събрание, министър Каракачанов и министър Радев, в което разкриват какви своеволия си позволява командирът им Гайков и на какво са подложени всички, които не са солидарни с действията му.

Преди дни в предаването „Часът на Милен Цветков“ гостуваха Ваня Рибчева, майка на трагично загиналия командос Емил Шарков и журналистката Катя Илиева. Темата на разговора беше отвореното писмо, което е написано от името на 27 командоси от отряда за борба с тероризма, който стана печално известен с трагичната акция в лясковец, при която загина техния колега Емил Шарков. Писмото е изпратено до Народното събрание, министъра на отбраната и министъра на вътрешните работи.

Целта на писмото е да извади на светло своеволията, репресиите, униженията, на които са подложени антитерористите от страна на командира си Гайков. Те твърдят, че цари огромно напрежение в отряда, всички са свидетели на саморазправа с тези командоси, които не са солидарни с действията на командира. Те искат всичко това да приключи и отряда да се занимава с преките си задължения, без да се притесняват за здравето и живота си.

Журналистката Илиева смело сподели, че това писмо показва ясно диагнозата на цялото МВР към настоящия момент. Във всички звена на ведомството има такива „Гайковци“ и репресирани служители. Това трябва да приключи веднъж завинаги.

Командосите настояват в писмото за извършване на проверка, която да установи нередностите. Ваня Рибчева разкри, че командосите се товарят и с работа извън задълженията, които имат в отряда. Тя подозира, че командира Гайков се чувства като напълно недосегаем и му е позволено всичко, след като не му потърсиха отговорност след грандиозния провал в Лясковец.

Жената се върна в спомените си по време на случая и разказа това, което е научила от колегите на сина си. За акцията в Лясковец отрядът не е бил в течение на подготовката й. Момчетата са изпратени на място след устна заповед на Свелозар Лазаров.

Журналистката Илиева изказа гласно съмнението си дали този отряд въобще е подготвен за основната си дейност — обезвреждане на терористи. На практика те нямат действащо разузнавателно звено и това се доказва от гафовете, които имат — грешно арестувани хора, грешни адреси и др. Въпреки всички неуспехи, командирът Гайков продължава да се изживява като безсмъртен. Според Илиева това негово самочувствие и усещане за безнаказаност идва от закрилата, която има от страна на Атака и в частност на Светлозар Лазаров, който е на по-малко отговорен за трагедията в Лясковец.

Двете жени бяха солидарни с мнението на водещия Милен Цветков, че разпоредената проверка едва ли ще доведе до някакъв конкретен  резултат и вероятно 27-те командоси ще бъдат „обработени“ така, че да напуснат звеното, да се откажат от твърденията си или да бъдат набедени в нещо, което всъщност не са извършили.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu