Плашещи ли са инвестициите в биткойни

Тези дни се забелязват големи маржове в стойностите на криптовалутата Биткойн.

В сряда беше 11395 долара, вчера падна с повече от 20% , а днес е пак над 10500 долара. Плашещи ли са инвестициите в биткойни? И да, и не. Ако се употреби популярният израз, че трябва да е с малки суми, но редовно. Криптовалутата би всички рекорди тези дни, но подобни резки разлики не са нещо необичайно за активи, представени на търговските борси. Това се получава, след като едни инвеститори осребряват печалбата си, а други използват поевтиняването на актива след спадането в цената на биткойна.
Франсоа Вилроа – управител на Френската Централна Банка се обяви категорично срещу криптовалутата Биткойн и необосноваността на колебанията в неговата цена. Това той е заявил на конференция в Пекин, като я нарече „спекулативен актив”.
Времето ще покаже дали банкерът греши.
Тъй като са „изкопани” само приблизително 81% от тяхната ограничена наличност – 21 милиона, цената им е толкова висока. За да се регулира паричното им предлагане и от там инфлацията, създателите на тази криптовалута са направили така, че след „изкопаването” им от един блок, след това от следващия да са 2 пъти по-малко. А в началото е било рентабилно „копаенето” да има висока рентабилност, дори и при използване на персонален компютър.
Трябва да се има предвид, че вече много търговски операции се извършват чрез разплащане в биткойни онлайн, а сред тях са такива, като търговия с оръжие и дрога!
Такъв е бил вече закритият сайт SilkRoad.
Биткойнът е официално платежно средство в Япония, Канада, САЩ, Китай, Русия, Швейцария, Австралия, Великобритания, Германия, Румъния и Турция. У нас и и във Франция само се търгува законно.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu