По-леки раници през втория учебен срок

 

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова заяви на извънреден брифинг,че още през втория учебен срок чантите на учениците ще станат по-леки. Министерството работи по няколко варианта, за да се постигне този резултат. Първият е да бъде съобразена седмичната програма, като се направи подходящ баланс. Всяко училище ще трябва да намери своя индивидуален подход.

 

Още в понеделник ще бъдат изпратени писма до регионалните управления на образованието ,за да бъдат поканени директорите и учителите на разговор по места. Михайлова заявява,че това не е кампания , а целенасочена политика. Един от начините да се олекотят раниците е разделянето на учебниците на части и печатането им на по-лека хартия.

 

Нужно е да се увеличат и шкафчетата в училище, за да не бъдат пренасяни всеки ден учебниците. Основният проблем, според зам.министъра, идва в пети клас, когато предметите се увеличават, а малчуганите трябва сами да носят чантите си. Министерството се обръща и към учителите с молба да не натоварват допълнително учениците с прекалено много допълнителни помагала- учебникът и тетрадката вършат добра работа.Таня Михайлова е убедена,че в класната стая е важен учителят. Тя припомня,че биха могли да се ползват и електронни учебници.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu