Професор Мермерски препоръчва

Популярният професор Мермерски, който е преподавал в редица университети на САЩ и Европа, препоръчва различни популярни за сезона храни и обяснява действието им.
Сред зеленчуците, които са препоръчани, е чесънът. В него най-голямо е количеството на йод, поради което е полезен за щитовидната жлеза. Положително се повлияват и дихателните и храносмилателните пътища, защото в чесъна има и витамини В,С и D.
Той е съдоразширяващо средство, понижава количеството на захар в кръвта, а сред най-ценните му съставки е етеричното масло алицин. То е в състояние да убие над 20 вида вредни бактерии. Чесънът е особено полезен в сурово състояние, но е хубаво да се приема заедно с храната.
Друг полезен продукт в този период е киселото зеле, което вече трябва да е готово за консумация. Бактериите на млечната киселина активират имунната система. Те дори се борят с туморните клетки. Киселото зеле е богато на желязо, калий, магнезий, които подпомагат кръвообмена, мускулите, сърцето, мозъка. А пък витамин В 12 подобрява настроението и игнорира стреса. При храносмилателни проблеми ,трябва да се ядат по 200 грама зеле на ден в продължение на две-три седмици.
Лукът е полезна храна за хората, болни от диабет.Сокът на пресния лук лекува хрема, ангина, бронхит,пневмония. Равни количества сок от лук и мед могат да преборят склерозата.
При песъчинки в бъбреците или камъни е полезен празият лук. Две-три капки от него на ден лекуват и болки в ушите.
Не по-малко полезни са и картофите, които се борят с рака и вирусите, помагат при гастрит и проблеми в храносмилателната система. При подобни проблеми е полезна и тиквата.
Професор Мермерски е издал 25 книги, като от 1957 година работи в областта на народната и природна медицина.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu