Пловдивчанката, убила пътен полицай, не се признава за виновна

Катя Лерца, пловдивчанката, която блъсна и уби с джипа си пътен полицай, днес поиска съкратен процес в Пловдивския окръжен съд. Тя даде да се разбере, че не отрича фактите, оповестени в обвинителния акт и не иска да се разпитват свидетели и вещи лица, пише 24 часа.

Лерца не пожела да прави какъвто и да е коментар. Напусна залата заедно с адвоката си Димитър Марковски. Той сподели, че довереницата му е съгласна с фактите от обвинителния акт, но не се признава за виновна. За да попречат на журналистите да безпокоят обвиняемата, около нея се движеха двама охранители.

Вдовицата на полицая също отказ да говори с медиите, подкрепена от своя адвокат. Лелята на вдовицата пък в момент на отчаяние заяви, че Катя Лерца трябва да остане в затвора толкова дълго, колкото загиналия Делян е в земята.

Делото ще се проведе на 5 януари, когато Лерца ще бъде защитавана от Марин Марковски, който днес беше възпрепятстван да присъства и изпрати сина си да го представлява на разпоредителното заседание.

Празниците Катя Лерца ще бъде в дома си. Според закона, тя може да получи от 2 до 6 затвор, имайки предвид обвиненията, които са й повдигнати. Щом се проведе по съкратената процедура, веднага наказанието става с 1/3 по-малко.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu