Джони Холидей загуби битката с болестта

Джони Холидей, любимият на милиони френски певец и композитор, почина снощи на 74 годишна възраст. Почти година музикантът се бори с рак на белия дроб. В следствие лечение с химиотерапия здравето му бързо се влошава и от средата на ноември беше приет спешно в болница, пише Актуално.

Новината за смъртта на рок звездата бързо обиколи света. Еманюел Макрон, президент на Франция, почете музиканта, заявявайки, че Джони Холидей ще остане в сърцето на всеки французин със американския рок, който така умело съчета с френския шансон.

Истинското име на Джони Холидей е Жан-Филип Лео Смет. Роден е на 15 юни 1943 година. Осъществил е повече от 400 турнета с над 15 милиона зрители.  Холидей има продадени 80 милиона диска до 2005 г, 18 платинени албума. Автор е на много песни и филмова музика.

От около година музикалната легенда се бори с коварно заболяване – рак на белия дроб. За съжаление, назначеното лечение с химиотерапия допълнително отежнява състоянието му и в средата на месец ноември Холидей бе приет по спешност в болница.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu