„Спонтанните протестиращи“ от „Булгартабак“ пристигнаха с автобуси

Повече от 20 автобуса докараха „спонтанно протестиращи“работници на „Булгартабак“ пред Националния стадион „Васил Левски“. Те не са съласни с доклада, изготвен от турската служба за противодействие на организираната престъпност и контрабанда, в който се твърди, че „Булгартабак“ изнася контрабандно своя продукция през Турция за Близкия Изток, пише Дневник.

Хората носят множество плакати с надписи, в подкрепа на твърденията им, че не са престъпници и контабандисти. Интересно е, че освен тези плакати, има и други, насочени против Христо Иванов, лидер на Движение „Да, България“ и против Иво Прокопиев, издател на „Дневник“ и „Капитал“.

Импровизираният протест старира минути след 10 ч, като участниците са с еднакви бели тениски с надпис „Булгартабак“. Вдига се невъобразим шум. Протестиращите се разделиха на две групи – едната е пред централата на „Движение Да, България“. Има полицейско присъствие.

Другата група протестиращи се отправи към парламента малко след 11 ч.

За т. нар. „спонтанен протест“ бе съобщено още вчера. Еми Барух публикува информация във фейсбук страницата си, че всички работещи в компанията са били задължени да са пред сградата на фабриката в Благоевград днес рано сутринта, след което ще бъдат извозени с автобуси до столицата. Спорд информация на работници, назначен е по един отговорник за група от десет работника. Този отговорник строго следи да не се измъкне някой, разполага с телефонните номера на всеки от групата.

Твърди се, че същото ще се случи и с работещите в Техномаркет. На никого не е разрешено да говори с медиите. Вувузели и кречетала се раздават, а хората се заплашват да не си изпускат езиците.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu