Сборник с традиции

Няколко литературни клуба от Северозападна България, а след това и от практически цялата страна се обединиха в това да издават заедно произведенията си в сборник. Той носи екзистенциалното заглавие „Под лъчите на слънцето“ и се издава вече за четвърти път. През октомври бе представянето му във Враца, през ноември – в Бургас. На 13 декември ще бъде в Своге.
Алманахът, в който участват автори от Враца, Ботевград, Своге, Искрец, Мездра, Игнатица, Елин Пелин, Силистра, Козлодуй, Кубрат, Бяла Слатина и др., вече има своите традиции. Все пак четвърти брой се различава структурно от останалите. Този път авторите не са подредени по клубове, а по азбучен ред. Това от една страна улеснява читателя, ако знае кой автор да търси, от друга- териториалното локализиране е по-трудно. Но съставителите са избрали този начин. Рецензент на броя е Станислав Марашки, председател на Конфедерацията на българските писатели, а редактори са доц.д-р Златка Петрова и д-рАнета Дилова. Принципът на финансиране и този път е същият- всеки автор плаща толкова страници, с колкото участва.
Издаването на сборници на този принцип е един от достъпните начини за авторите да издават творбите си. Така те стават достояние на библиотеките в съответните градове и имат своите срещи с читатели.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu