Според Северна Корея войната със САЩ е неизбежна!

Северна Корея смята, че войната със САЩ е неизбежна.

Това заяви говорител на външното министерство на азиатската страна, цитиран от БТА. Той увери, че „единственият въпрос е кога ще избухне войната“.

Северна Корея редовно обвинява САЩ, че готвят нападение срещу страната под формата на съвместни военни маневри с Южна Корея. Вашингтон и Сеул отричат обаче да имат такива намерения.

В понеделник американските и южнокорейските военновъздушни сили започнаха ежегодните си съвместни учения. В тях участват над 230 изтребителя, включително американски „Ф-35“, и около 12 хил. войници. Маневрите ще продължат до петък и ще бъдат най-големите досега.

В сценария им влиза и изпращането от САЩ на два от най-модерните бомбардировачи с далечен обсег – „Б-1Б“, в Южна Корея от базата им на тихоокеанския остров Гуам, съобщи по-рано южнокорейският генерален щаб.

!!!ВЛЕЗТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ СВЕТА ЧРЕЗ ГОВОРИЛНИК ЧАТ СЕГА!!!

След севернокорейското изявление, председателят на комисията по международни дела в Русия Константин Косачов се срещна със севернокорейския посланик в Москва Ким Хен Чжун.

„От страна на Северна Корея бе потвърдено, че Пхенян не е заинтересован от ескалация на конфликта, а още по-малко от започване на бойни действия, но той не се бои от война“, каза Косачев след срещата.

Той допълни, че Русия не е заинтересована от нарастване на напрежението около Корейския полуостров и ще предприеме всички възможни мерки, за да няма такава ескалация.

!!!ВЛЕЗТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ СВЕТА ЧРЕЗ ГОВОРИЛНИК ЧАТ СЕГА!!!

Източник: Dnevnik

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu