5 неща, които трябва да откажете, за да отслабнете

отслабване, хранене, храни, захар
5 неща, които да откажете, за да отслабнете

Всяка една жена иска да свали килограми в определен период от годината. Може би вие сте една от тях? Знаете ли от къде да започнете? Най-вероятно още се чудите.  Вижте 5 – те храни, които задължително трябва да откажете, ако искате да свалите излишните килограми.

Напитки със захар

Ох, това май заболя! Да, със сигурност много обичате да пиете кафето или чая си сутрин със захар, но ако искате да отслабнете, ще трябва да се лишите и от това.  За щастие, това не е толкова трудно, колкото изглежда. Проучване сочи, че една жена трябва да консумира около 6 лъжички захар, а мъжът – 9.  Повечето подсладени продукти в магазините надвишават този брой.  Много от тях съдържат между 400 – 900 калории.

Зърнени закуски

Не се стряскайте! Това не означава да откажете всички зърнени закуски. Откажете тези, които съдържат захар. Овесените ядки с плодове си остават задължителна част от менюто, ако искате да отслабнете.

Преработено месо

Може би ще трябва да спете шунката и бекона.  Освен, че пречат на отслабването, те съдържат и много вредни съставки, които могат да бъдат предпоставка за развитие на диабет, рак и сърдечно-съдови заболявания.

Трансмазнини

Това са най-вредните мазнини за човешкото тяло.  За съжаление, те се намират в много от храните. За това следващия път, когато пазарувате, то гледайте и четете внимателно съставките на храните. Най-добре е да ядете домашно приготвена храна. Тя съдържа много по-малко лоши мазнини, които биха ви попречили да отслабнете.

Наименования, които не можете да кажете

Ако в храната, която сте решили да купите, има име на съставка и не можете да го произнесете, то тогава върнете отново стоката на рафта. Внимавайте за изкуствени подсладители и консерванти, които нямат никаква хранителна стойност.  Много изследвания показват, че някои химически съставки са много токсични и някои от тях са над нормата, което може да бъде предпоставка за много здравословни проблеми и развитието на много опасни болести.

Коментирай

Твоят email aдрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu

%d блогъра харесват това: